Op 16 maart 2018 werd een ochtendevent georganiseerd voor de lancering van de 5 geselecteerde “Living Lab” projecten! Deze 5 Living Labs zullen gedurende 4 jaar pilootprojecten leiden ivm renovatie in de Brusselse context.

Projectoproep

Het project “Living Lab Brussels Retrofit”, gelanceerd in september 2016, volgt op het strategisch platform van Innoviris “Brussels Retrofit XL”.

In januari 2017 werd een oproep gelanceerd voor experimentele renovatieprojecten, relevant voor de Brusselse context, innoverende voor de markt en pilootprojecten voor de bouwsector.
Na een lange selectiefase, werden 5 projecten gekozen uit de 14 ingiende dossiers!

5 projecten, 5 Brusselse realiteiten voor 5 duurzame renovatie uitdagingen!

Erfgoed, derden investeringsmaatschappij, prefabricatie, ventilatie, participerende renovatie: een groot aantal thema’s ten voordele van de huidige uitdagingen inzake energetische renovatie in het Brussels Gewest worden toegelicht.

KickOff

Het lanceringsevent liet toe aan de verschillende actoren van het project – zowel de platformpartners als de Living Labs consortia – om mekaar te ontmoeten en om hun ideeën en standpunten betreffende de projecten uit te wisselen en te discussiëren over de uitdagingen die hun te wachten staan. Er werden zelfs bepaalde toekomstige partnerschappen tussen projecten vermeld. De projecten zijn uit de startblokken geschoten!

Indien u meer info wenst, kan u de presentaties van de verschillende projecten op deze site vinden!