Het platform BrusselsResearch.be stelt een overzicht voor van de onderzoekscentra en universiteiten aanwezig in het Brussels gewest evenals hun domeinen van expertise. Een goed middel dus, eenvoudig en efficiënt, om onderzoeksgroepen te vinden die actief zijn in een specifieke sector! Maar hoe dit te gebruiken?

U dient eerst aan te duiden of u wenst te werken in het domein water of duurzaam bouwen. Vervolgens zijn er 3 opties mogelijk: zoeken op matrix, zoeken op lijst of zoeken op tekst.

Zoeken op matrix

Het zoeken op matrix is waarschijnlijk één van de meest interessante opties. Deze zoekactie laat u toe om onderzoeksonderwerpen te selecteren die relevant zijn voor uw project evenals de schaal die u interesseert (stad, gebouw, element of materiaal), en om snel een ovezicht te bekomen van de projecten en werkgroepen actief in dit domein.


Het zoeken op lijst

Het zoeken op lijst laat toe om eenvoudig de verschillende instituten die ingeschreven zijn in de database weer te geven, en ook de verschillende werkgroepen die ze samenstellen. Deze functie is vooral nuttig indien u zoekt te weten in welk domein een werkgroep in het bijzonder werkt.

Het zoeken op tekst

Het zoeken op tekst tenslotte, laat toe om een zoekwoord in te geven om duidelijker de technologieën of domeinen in te geven voor dewelke u resultaten wenst te vinden.