Living Labs Brussels Retrofit_nl2021-03-25T10:53:05+01:00

De energetische renovatie van woningen in Brussel aanmoedigen
Innovatie in de bouwsector stimuleren

Het FEDER project ‘Living Labs Brussels Retrofit’ heeft tot doel de renovatie van Brusselse woningen te bevorderen door het creëren van bevoorrechte ruimtes gewijd aan experimenten en innovatie.  Deze ruimtes, genaamd “Living Labs”, zijn testomgevingen waar multidisciplinaire consortia samenwerken om technologische of organisatorische innovaties te ontwikkelen, te testen en te implementeren die beantwoorden aan de uitdagingen van de energetische renovatie van woningen.  Op lange termijn, moeten deze Living Labs leiden tot innovatieve oplossingen, die op grote schaal kunnen gebruikt worden op de renovatiemarkt in Brussel.

5 Living Labs werden geselecteerd tijdens de oproep van het project dat in september 2016 werd gelanceerd.  Van september 2017 tot december 2021, zal elk van deze projecten werken aan de ontwikkeling van innovatieve processen en haar onderzoek toepassen op een concreet renovatieproject.   U kunt via de website de evolutie, methodologie en resultaten van de Living Labs volgen.  Er worden ook evenementen en workshops georganiseerd om de bouwsector te informeren en te inspireren!

Living Labs

Bruwatt

Modul’Air

Prio-Climat

Reno-lab C

WVDM

Focusthema’s

Nieuws & evenementen

Hulpmiddelen voor energieprestatiebeoordeling toegepast op renovatieproblemen

24-08-2022|

Energierenovatie vereist specifieke motivaties en zelfs wanneer die wil er is, kunnen technische vragen rijzen en de motivatie van de eigenaar verzwakken om echt met dergelijke werken te beginnen: welke isolatie te gebruiken? welke dikte? Hoeveel kost het ? kan ik een return on investment verwachten? Hulpmiddelen voor huiseigenaren, gemakkelijk toegankelijk en aangepast aan de Belgische wetgevende context, bestaan ​​en kunnen helpen bij het beantwoorden van deze vragen. Deze [...]

Workshop: Renovatieoplossingen voor ventilatie (26/04)

19-04-2022|

Bij een renovatie is het niet eenvoudig om een ventilatiesysteem te installeren dat conform de norm NBN D 50-001 is. Dankzij het Living Lab onderzoeksproject Prio-Climat werden er enkele innovatieve ventilatieconcepten geïdentificeerd voor renovaties. Kom er alles over te weten tijdens deze workshop. Meer info en inschrijven.

Banner_FEDER

                                 

Ga naar de bovenkant